GEYBELS HEKWERKEN

Klassieke en moderne poorten met bijpassend hekwerk

By - admin

Slot laten vervangen

Een stad als Rotterdam kent veel oudere portiekwoningen, gebouwd in de jaren ’30. Vooral wijken direct rond het centrum gelegen, als Blijdorp, Crooswijk en Kralingen kennen deze vooroorlogse oudbouw. Het betreft veelal koopappartementen met soms nog zeer gedateerde voorzieningen zoals het gebruik van gaskachels, die de vaak kleine appartementen verwarmen, koperen waterleidingen met een geiser als warmtebron, enkele beglazing (wat bijzonder koud kan worden in de winter) en soms zelfs decennia oude sloten.

Natuurlijk zijn vele VVE’s de afgelopen decennia actief bezig geweest met een renovatiebeleid, vooral dubbele beglazing, dak vernieuwing en de aanleg van CV stonden hierbij op de agenda. Het vervangen van oude sloten is iets wat bewoners daarentegen al dan niet zelf regelen, op kunststof kozijnen na; deze zijn in de nieuwste uitvoering meestal voorzien van sloten in de grepen/ klinken.

Oude sloten vervangen

Menig bewoner van oude stadsappartementen staat er niet direct bij stil dat oude sloten vaak niet meer afdoende zijn. Naar mate sloten geavanceerder zijn, haken inbrekers hier op in en hanteren zelf “de nieuwste methodes” om sloten te kunnen opbreken; zij zijn hierin vaak bijzonder vindingrijk. Vooral oudere sloten zijn vaak een kwestie van halve minuten om te kunnen openen.

Sommige bewoners zien een schuifketting als oplossing, niet beseffende dat indien een inbreker het slot opent, het nog maar een kwestie van tijd is om middels een lange tang ook de schuifketting kapot te knippen. Een nachtmerrie scenario; je zult maar thuis op bed liggen en dit gebeurt midden in de nacht. Minstens zo erg is het uiteraard indien persoonlijke spullen zijn doorzocht en het veiligheidsgevoel permanent is aangetast in je eigen woning. Laat het niet zover komen en zorg altijd voor een goede beveiliging door veiligheidssloten te gebruiken. Vervang oude sloten. Wie weet hoe lang deze al in gebruik zijn en hoe vaak de sleutels al van hand tot hand gegaan zijn.

De slotenservice uit Rotterdam kan u verder helpen. Of het nu gaat om de acute vervanging van een slot, of advies op maat over de beste beveiliging voor uw woning. Overigens kunnen sloten dag en nacht vervangen worden door de meeste slotenmakers; ook ’s nachts kunt u op hen rekenen, maar spreek dan wel van te voren het (uur) tarief af met de slotenmaker in kwestie en wat de kosten zijn van een gemiddeld slot, zo staat u niet voor verrassingen.

 

 

 

Geef een antwoord